Fortbildningspaket

SBV Education - logga2

Nedanstående fortbildningspaket består av fyra valbara föreläsningar. De vänder sig till den som befinner sig i en uppstartsfas som skolbibliotekarie, liksom till den skolbibliotekarie som är på väg vidare, mot en pedagogisk utvecklingsfas på den enskilda skolan. En av föreläsningarna riktar sig dessutom direkt till de rektorer och beslutsfattare som vill sätta sig in i området – vare sig det nu gäller den egna skolan, stadsdelen eller kommunen.

En presentation av föreläsningarna:

Att starta upp ett skolbibliotek. Tid: 60 minuter

Vad är att tänka på innan ett skolbibliotek startas upp? Vad är möjligt att uppnå verksamhetsmässigt, på kort och på lång sikt? Vad utmärker god utveckling av det enskilda skolbiblioteket? 

En mer övergripande föreläsning om skolbiblioteks-verksamhet och vad som är värt att tänka på när det kommer till punkter som: organisation, bemanning och innehåll. Föreläsningen vänder sig i första hand till dig som är på gång att starta upp en skolbiblioteks-verksamhet, men även till målgrupperna: pedagog, specialpedagog och IT-ansvarig.

Utveckla skolbiblioteket! Tid: 60 minuter

Hur möter du beslutsfattare och rektorer? Vilka texter och styrdokument krävs det god kunskap om? Omvärldsbevakning – Ett sätt att bidra till sin egen utveckling.

En föreläsning specifikt om skolbiblioteksutveckling. Om skolbiblioteks-verksamheten ska bidra till hållbar utveckling för den enskilda skolan, krävs det att skolbibliotekarien blickar utanför sin egen verksamhet och blir en aktiv kunskapsutvecklare med fokus på lärandeprocesser. Föreläsningen vänder sig i första hand till dig som kommit en bit på väg som skolbibliotekarie och nu vill vidare. Arbetslag och pedagogiska team är också lämpliga målgrupper, liksom annan berörd pedagogisk personal på skolan.

Deje till Shanghai – Från bokrum till pedagogisk verksamhet. Tid: 90 minuter.

Hur rustar skolan för framtidens digitala krav? Vad kan skolbiblioteket bidra med omkring den enskilda elevens kvalité i lärandet? Vilka krav ställs på rektorer och beslutsfattare?

En föreläsning om skolbiblioteks-utveckling för den egna skolan, liksom för en hel stadsdel eller kommun. I en tid där omställning från industrisamhälle till informationssamhälle pågår för fullt, ställs oerhört stora krav på samhället. I synnerhet gäller det den svenska skolan. Hur rustar vi oss bäst nu och inför framtiden? Rätt satsning på skolbiblioteket kan visa sig vara den slutgiltiga lösningen på en modern skola, som klarar kraven från samhället. Föreläsningen vänder sig till alla med ansvar i skolfrågor: Rektorer, beslutsfattare, samordnare, projektledare, lärare och skolbibliotekarier.

Deje till Shanghai – Med extra fokus på Lgr 11 och samverkan mellan skolbibliotekarie och lärare. Tid: 90 minuter.

Vad innebär inkludering av skolbibliotek i den nya Skollagen? Vad sägs om skolbibliotek i Lgr11? Vad kan skolbibliotek bidra med omkring den enskilde elevens lärande och hur kan lärare och skolbibliotekarier på ett praktiskt sätt samverka?

I en tid där omställning från industrisamhälle till informationssamhälle pågår för fullt, ställs oerhörda krav på samhället. I synnerhet gäller det den svenska skolan. Det här är en föreläsning om skolbibliotekets roll i vår tids stora omställningsperiod och om hur lärare och skolbibliotekarier tillsammans kan stötta kommande generationers elever inför framtidens krav. Föreläsningen vänder sig först och främst till lärare, bibliotekarier och studenter på landets lärar- och biblioteksutbildningar.

För bokning av ovanstående föreläsningar, eller för den delen – beställning av skräddarsydd föreläsning utifrån just dina önskemål och behov. Hör av dig via kontaktsidan, tack.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s